Judas Arrieta

Publicat per mygradamee el

JUDAS ARRIETA

artista multidisciplinar

d'hondarribia a beijing

Arrieta és un conegut artista contemporani espanyol que sempre s’ha declarat un creador influït per diferents cultures orientals. Els dibuixos animats, la literatura, la televisió i el cinema oriental són la seva font d’inspiració i coneixement barrejats amb una manera europea d’entendre i fer art contemporani après a les aules universitàries. Aquesta combinació d’influències i la combinació de diferents llenguatges artístics fa que les seves obres siguin úniques i diferents. La missió d’Arrieta és produir peces d’art directament relacionades amb noves formes d’entendre l’art. En els seus últims projectes, Arrieta tracta d’acostar-se a tot tipus d’audiències d’una manera lúdica i festiva, barrejant tot tipus de mitjans creatius com el dibuix, els fotomuntatges, pintures murals i joguines. Per Arrieta, l’art ha de generar experiències positives en les persones i l’acte creatiu és un esport.

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat del País Basc, té una àmplia experiència com a docent i conferenciant. És un dels artistes espanyols més reconeguts i recognoscibles de la seva generació, que compta amb nombrosos premis i mencions, i l’obra i trajectòria ha estat recollida per un nombre amplíssim de publicacions. Compta amb una dilatada trajectòria expositiva dins i fora de les nostres fronteres, especialment a Europa, Estats Units i Àsia, i la seva obra forma part d’importants col·leccions privades i públiques, destacant les del Guggenheim de Bilbao, Caja Madrid o la de Casa Àsia a Barcelona , entre moltes altres.

Arrieta tracta d’acostar-se a tot tipus d’audiències d’una manera lúdica i festiva, barrejant tot tipus de mitjans creatius com el dibuix, els fotomuntatges, pintures murals i joguines. Per Arrieta, l’art ha de generar experiències positives en les persones i l’acte creatiu és un esport.

Judas Arrieta també ha participat en programes de televisió i ràdio com a especialista en temes relacionats amb les cultures orientals. La cultura popular de Xina, Japó i Corea del Sud són les seves especialitats. També ha participat en conferències en què ha parlat sobre la relació entre l’art contemporani i les cultures populars com el manga, l’anime, els videojocs, el JPOP, el Kaiju Eiga o cinema de monstres, la gastronomia oriental i tradicions seculars. Entre els anys 2007 i 2013, Judas Arrieta va obrir MA Studio a Pequín on va crear i va organitzar el primer programa de residències artístiques a la Xina per artistes espanyols. Durant 7 anys més de 40 artistes espanyols van passar pel seu estudi i desenvolupar diferents projectes artístics que van ser exposats i promocionats galeries d’art i museus xinesos. MA Studio també ha publicat regularment catàlegs on s’han plasmat totes aquestes experiències.

No et perdis la masterclass de Judas Arrieta i la seva conferència a Congrés Gràfic a GRADA dins de graphispag:

Veure el programa de conferències i Masterclass de GRADA Congrés Gràfic.

Tria entre una varietat d’opcions de packs que et donen la llibertat de triar el tipus d’acreditació que millor s’adapti a les teves necessitats úniques.

Categories: