Jesús Del Hoyo Arjona

Publicat per mygradamee el

jesús del hoyo arjona

dissenyador gràfic

el compromís del col·legi amb la qualitat del disseny gràfic

Jesús Del Hoyo Arjona és aikidoca i un dissenyador gràfic amb 40 anys d’exercici professional que s’inicia de forma autodidacta. Doctor en belles arts / disseny per la Universitat de Barcelona (UB) i premi extraordinari de doctorat. És Professor titular de projectes de disseny gràfic de la UB, a més d’impartir classes i assignatures en les facultats de Belles Arts i de Biologia, també col·labora habitualment de forma puntual, com a docent i investigador, amb altres institucions nacionals i internacionals. Des de 2007 és el degà del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya.

Consultor, assessor i investigador en projectes de formació, disseny i comunicació en diferents programes i projectes finançats per la Unió Europea, també ha col·laborat amb entitats socials sense ànim de lucre i amb arrelament i objectiu social. És tutor de tesis doctorals, centra la seva investigació i activitats a la utilitat del disseny com a eina de transformació, comunicació i creació de coneixement tant sigui considerat des d’aspectes o especialitats molt concretes com el disseny de la informació, el disseny corporatiu, la lletra -ja sigui tipografia o cal·ligrafia i la seva presència global en l’entorn social-. Com enfocaments o perspectives transversals que enfoquen la parametrització, l’avaluació, la crítica del disseny, l’estructura i el desenvolupament professional. Ha estat reconegut pel seu treball en Estats Units, Alemanya, Finlàndia, Japó, Mèxic, Bolívia, per assenyalar alguns països.

És Professor titular de projectes de disseny gràfic de la UB, a més d’impartir classes i assignatures en les facultats de Belles Arts i de Biologia. Des de 2007 és el degà del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya.

Ha impulsat la revistes interuniversitària de recerca en disseny gràfic indexada, “gràfica“, i ha participat amb articles i col·laboracions en altres publicacions, entre les quals destaquen Art, Grr, Experimenta, Gràfic, Gremi, Art i Disseny. Els seus treballs i projectes s’han publicats en Novum Gebrauchsgraphick, Design Journal, Print, ADGráfica, Anuaris bcd del Disseny a Catalunya, CreativityNews. Ha guanyat diversos premis, entre els quals destaquen Seleccions ADI, Design Excellence a l’European Regionnal Design Annual, Highest Design Quality al German Prize for Communication Design organitzat paper Design Zentrum de Nordrheim Westfalen, Award Merit de l’Art Directors Club de Nova York, final Review en la Japan Design Foundation, recentment va ser convidat a participar a la Beijing’18 GraphicArtExhibition.

No et perdis la conferència de Jesus del Hoyo a Congrés Gràfic a GRADA dins de graphispag:

Veure el programa de conferències i Masterclass de GRADA Congrés Gràfic.

Tria entre una varietat d’opcions de packs que et donen la llibertat de triar el tipus d’acreditació que millor s’adapti a les teves necessitats úniques.

Categories: