Jaime Serra

Publicat per mygradamee el

jaime serra

director d'infografia i il·lustració

des de barcelona comunica a tot el món

Jaime Serra Palou, nascut a Lleida el 1964, és un artista multidisciplinari, columnista i periodista que actualment és director d’infografia i il·lustració de La Vanguardia.

Imatge 1: ‘Vida Sexual de Una Pareja Estable‘ Courrier International, Francia. Abril, 2013

Imatge 2: ‘Datos en los bolsillos‘ La Nación, Argentina. Septiembre, 2018

En els últims anys la seva activitat se situa a cavall entre el periodisme i les pràctiques artístiques mitjançant l’ús de la infografia com a eina i les dades com a matèria primera. Com a part d’una mateixa estratègia conceptual combina les exposicions en espais d’art contemporani amb la publicació regular d’aquestes mateixes propostes, adaptades a formats editorials, en mitjans de masses totalment allunyats d’intencions artístiques com els diaris espanyols La Vanguardia o el setmanari francès Courrier International.

Actualment és col·laborador habitual dels diaris El Mundo (Espanya) i O Globo (Brasil). Ha estat columnista i director d’Infografia i Il·lustració de La Vanguardia des de l’octubre del 2007 fins al gener del 2018. El seu període en el diari argentí Clarín (1995/2001) és reconegut com una revolució en el llenguatge infogràfic, tant pels criteris estètics com per l’ampliació de les temàtiques considerades pròpies del gènere.

El seu treball ha estat exposat als museus més importants del món i ha estat reconegut amb més d’un centenar de premis i distincions SND, SPD, Malofiej i Laus, sent reconegut el març del 2012 com ‘L’infografista més influent del món en el període 1992/2012 ‘per la Society For News Design, la major i més prestigiosa organització mundial de periodisme visual. Premi Graffica 2013

El seu període en el diari argentí Clarín (1995/2001) és reconegut com una revolució en el llenguatge infogràfic, tant pels criteris estètics com per l’ampliació de les temàtiques considerades pròpies del gènere.

El Financiero, México. Juliol, 2018

Ha treballat, entre d’altres, per: El Periódico de Catalunya, Grup Vocento, Tele 5, El Mundo Deportivo (Espanya); Clarín, La Nació, La Veu de l’Interior, Olé (Argentina); El Comerç, La República (Perú); L’Observador (Uruguai); Panorama (Veneçuela); Diari de Notícies, Jornal de Notícies (Portugal); Editora Abril, O Dia, Folha de Sao Paulo (Brasil); Corriere Della Sera, Il Sole 24 Ore, Gazzetta dello Sport, La Stampa (Itàlia); The Independent (Regne Unit); National Geographic Magazine (EUA)

No te pierdas la masterclass de Jaime Serra y su conferencia en CongrésGràfic en GRADA dentro de graphispag:

  • Conferencia – Jaime Serra:
    Martes 26 de marzo, de 11:15 a 12 h.
    Del explicar al contar. Lo propio y lo común
  • Masterclass – Jaime Serra:
    Martes 26 de marzo, de 16 a 18 h.
    “Del explicar al contar.”

Ver el porgrama de Conferencias y Masterclass de GRADA Congrés Gràfic.

Tria entre una varietat d’opcions de packs que et donen la llibertat de triar el tipus d’acreditació que millor s’adapti a les teves necessitats úniques.

Categories: