Félix Beltrán

Publicat per mygradamee el

félix beltrán

dissenyador

de cuba a mèxic passant per nova york

Félix Beltrán (Félix Juan Alberto Beltrán Concepció) és un artista cubà nascut a l’Havana, Cuba, el 1938. Ha tingut una important carrera com a dissenyador gràfic, pintor, dibuixant i gravador. Des dels anys vuitanta resideix a Mèxic.

Entre 1956 i 1962 va residir a Estats Units, on va estudiar Disseny Gràfic a l’Escola d’Arts Visuals, pintura a l’Escola d’Art Nord-americana i litografia al Centre d’Art Gràfic Pratt a la ciutat de Nova York.

És especialment important el seu plantejament perquè en els seus treballs no faltés res o no sobrés res i que la part creativa fos per facilitar la persuasió del públic. Defensa un disseny pràctic, on el seu atractiu deriva dels seus continguts i no del maquillatge, sobretot en el cartell.

També va estudiar a la New School for Social Research, on va conèixer a Adorno, Erich Fromm i Herbert Marcuse, entre d’altres. Félix Beltrán té una llarga experiència professional perquè va treballar en diferents publicacions i institucions. Entre 1953 i 1956 va ser dissenyador de publicitat a McCann Erickson Co, i va ser jurat el 1974 de la VI Biennale des Arts graphiques a Txecoslovàquia i el 1976 de la 6ta Biennal Internacional de Cartells en Zachęta Gallerand, Varsòvia, Polond. Des de mitjans de la dècada de 1980, resideix a la Ciutat de Mèxic, on es va convertir en curador de Arxiu Gràfic Internacional a la Universitat Autònoma Metropolitana. També va ser professor de Disseny Gràfic a l’Institut Superior de Disseny Industrial (ISDI) (1980-1982), Institut Superior d’Art (ISA) (1976 – 1982), a l’Havana, Cuba; a l’Institut d’Estudis Superiors de Tamaulipas i a la Universitat Iberoamericana a Mèxic. Actualment, és professor a la Universitat Autònoma Metropolitana també a Mèxic.

Cal destacar la seva participació i implicació en activitats polítiques de defensa de la Revolució Cubana. Per a això, va tornar a Cuba a la fi de 1962 per aportar a la Revolució. És especialment important el seu plantejament perquè en els seus treballs no faltés res o no sobrés res i que la part creativa fos per facilitar la persuasió del públic. Defensa un disseny pràctic, on el seu atractiu deriva dels seus continguts i no del maquillatge, sobretot en el cartell.

No et perdis la  conferència de Félix Beltrán a Congrés Gràfic a GRADA dins de graphispag:

Veure el programa de conferències i Masterclass de GRADA Congrés Gràfic.

Tria entre una varietat d’opcions de packs que et donen la llibertat de triar el tipus d’acreditació que millor s’adapti a les teves necessitats úniques.

Categories: