Carles Puche

Publicat per mygradamee el

carles puche

il·lustrador científic

des del montseny més científic

Carles Puche, nascut a la Pobla de Segur l’any 1949, és un il·lustrador científic de natura de referència. Dibuixant autodidacta, des de l’any 1980 dibuixa temes de natura. És membre de la Institució Catalana d’Història Natural, l’Academia Mexicana de Ilustradores Científicos i forma part de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC). Ha col·laborat amb els seus dibuixos en diferents publicacions de divulgació com Mundo Científico, National Geographic, El Temps, Ciencia, La Mostela i altres. Ha publicat articles en revistes com Mètode, Medi Ambient, Mundo Científico entre altres, així com en publicacions de Colòmbia, Noruega, Marroc, Estats Units, o museus de ciència com el CosmoCaixa de Barcelona.

Des de l’any 1982 que inicia el primer curs de dibuix naturalístic al Montseny, ha impartit més d’una vintena de cursos patrocinats per diverses entitats, com el Jardí Botànic de la Universitat de València, la Caixa de Pensions, el Museu de la Ciència de Barcelona, el GEPEC, el Museu de Ciències Naturals “La Tela”, el Parc Natural deis Aiguamolls de l’Empordà, la Diputació de Barcelona i la Unió Excursionista de Sabadell, entre d’altres. Va col·laborar amb el curs d’il·lustració científica dins de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València i actualment participa en el Postgrau d’Il·lustració Científica de la Universitat de Bilbao, el primer que s’imparteix a l’Estat espanyol i al que ha estat vinculat des de la seva creació. Des d’ell, s’impulsa el reconeixement de la il·lustració científica com a disciplina científica.

Molt lligat al territori, il·lustra la natura del seu entorn i ha col·laborat amb científics de primer nivell, en col·laboracions que han tingut com a resultat el primer dibuix identificatiu del nou gènere de formigues “Thecnomyrmex caritatis” descobert en un fòssil d’ambre

Molt lligat al territori, il·lustra la natura del seu entorn i ha col·laborat amb científics de primer nivell, en col·laboracions que han tingut com a resultat el primer dibuix identificatiu del nou gènere de formigues “Thecnomyrmex caritatis” descobert en un fòssil d’ambre pels entomòlegs Cesare Baroni Urbani i Carlos Roberto Brandao, així com també del fòssil d’ambre anomenat “Jorge Caridad”.

També ha il·lustrat llibres, com una edició de L’origen de les espècies de Charles Darwin, una publicació sobre Edgar Alan Poe o ha participat en exposicions sobre Miquel Martí i Pol.

 

No et perdis la masterclass de Carles Puche i la seva conferència a CongrésGràfic a GRADA dins de graphispag:

Veure el programa de conferències i Masterclass de GRADA Congrés Gràfic.

Tria entre una varietat d’opcions de packs que et donen la llibertat de triar el tipus d’acreditació que millor s’adapti a les teves necessitats úniques.

Categories: