Benedetta Tagliabue

Publicat per mygradamee el

benedetta tagliabue

arquitecta

de milà a escòcia, des de barcelona

Neix el 1963 a la ciutat de Milà. Estudia arquitectura a l’Istituto Universitario d’Architettura di Venezia, IUAV, on es graduà el 1989. Amplià els seus estudis a Nova York, però just en finalitzar la seva tesi doctoral l’any 1989 es traslladà a Barcelona, L’any 1991 comença a col·laborar amb Enric Miralles, amb qui s’associa més tard per formar l’estudi Miralles Tagliabue EMBT. La seva col·laboració els va dur a col·locar el seu estudi entre els tallers arquitectònics de més prestigi i projecció internacional. El taller d’arquitectura es caracteritza per l’equilibri entre una estètica fragmentada i convulsa i el respecte per la tradició del lloc.

Al costat d’Enric Miralles va desenvolupat una gran tasca arquitectònica, realitzant projectes tant a Catalunya com arreu del món, fent una especial menció a la construcció del Parlament d’Escòcia (1998-2004), que guanyaren en un concurs internacional. Després de la mort inesperada de Miralles l’any 2000, Benedetta Tagliabue pren la direcció de l’estudi, continuant amb els projectes que ambdós estaven construint, l’Escola de Música d’Hamburg (2000), l’Ajuntament d’Utrecht a Holanda (2000), el Parc Diagonal Mar a Barcelona (2002), el Campus Universitari de Vigo (2003), el Parlament d’Escòcia (2004), el Mercat de Santa Caterina (2005) i l’edifici de Gas Natural (2007).

La seva col·laboració els va dur a col·locar el seu estudi entre els tallers arquitectònics de més prestigi i projecció internacional. El taller d’arquitectura es caracteritza per l’equilibri entre una estètica fragmentada i convulsa i el respecte per la tradició del lloc.

L’any 2005 fou guardonada a la Bienal d’Arquitectura Española, Premio Manuel de la Dehesa pel seu projecte del Parlament d’Escòcia 2004 i el mateix any guanya el prestigiós RIBA Stirling Prize, Millor Edifici del 2005 pel Parlament d’Escòcia, i amb el Premi Nacional de Patrimoni Cultural concedit per la Generalitat de Catalunya pel mercat de Santa Caterina l’any 2001. El 2009 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de projecció Internacional pel Pavelló d’Espanya de l’Exposició Universal Shanghai 2010. El 2013 va entrar a formar part del Consell Assessor de l’Arts Santa Mònica.

No et perdis la conferència de arquitectura amb Benedetta Tagliabue a Congrés Gràfic a GRADA dins de graphispag:

  • Conferència Benedetta Tagliabue:
    Dimarts 26 de marzo de 16:15 a 17 h
    “Inspiració i procés creatiu en l’arquitectura.”

Veure el programa de conferències i Masterclass de GRADA Congrés Gràfic.

Tria entre una varietat d’opcions de packs que et donen la llibertat de triar el tipus d’acreditació que millor s’adapti a les teves necessitats úniques.

Categories: