Política de cookies

Política de galetes

En aquesta pàgina trobarà informació de la Política de recollida i tractament de galetes d’http://www.dissenygrafic.org/. La pàgina que està vostè visitant pertany a Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya (CODGC).

Una vegada llegida tota la informació facilitada, avisem a l’usuari que si prossegueix la seva navegació per aquest lloc web sense haver configurat els navegadors per impedir la instal·lació de les galetes empleades pel mateix, en els termes inclosos en l’article 22.2 de la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç Electrònic, segons la redacció del mateix donada per la Llei 9/2014 de 9 de maig, estarà prestant el seu consentiment per a l’ocupació de les galetes.

La present Política de galetes podrà ser modificada sempre que es produeixin canvis en la configuració i/o utilització de les mateixes. CODGC mantindrà sempre publicada la versió actualitzada en aquest lloc web fent constar la seva data d’actualització al final d’aquesta pàgina.

Informació general a l’usuari: Definició i funció de les galetes.

Què són les galetes?

Una galeta és un arxiu que es descarrega en l’ordinador o dispositiu de l’usuari en accedir a una pàgina web amb l’objecte de permetre emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació de l’usuari o del seu equip i, depenent de la informació que continguin i de la forma en què utilitzi el seu equip, poden utilitzar-se per reconèixer un usuari.

Per posar alguns exemples, des d’un punt de vista tècnic, les galetes permeten que les pàgines web funcionin de forma més àgil i adaptada a les seves preferències. CODGC les utilitza, per exemple, per guardar les dades de la seva sessió.

De la mateixa manera, les galetes també permeten establir nivells de protecció i seguretat amb l’objectiu de dificultar ciberatacs contra el lloc web o contra els nostres usuaris.

També permeten recopilar dades estadístiques i anònims que ens permeten millorar la seva experiència de navegació; així com realitzar publicitat segmentada o adaptada als seus interessos.

Quins tipus de galetes pot trobar-se en els llocs web?

Galetes exemptes: Són les galetes sobre les quals legalment no és necessari informar o obtenir el consentiment per al seu ús. Es tracta de galetes que permeten la comunicació entre l’equip de l’usuari i la xarxa, així com les que estrictament presten un servei expressament sol·licitat per l’usuari, com per exemple:

 • Galetes d’entrada de l’usuari.
 • Galetes d’autenticació o identificació d’usuari (únicament de sessió).
 • Galetes de seguretat de l’usuari.
 • Galetes de sessió de reproductor multimèdia.
 • Galetes de sessió per equilibrar la càrrega.
 • Galetes de personalització de la interfície d’usuari.
 • Galetes de complement (plug-in) per intercanviar continguts socials.

Depenent de qui sigui l’entitat que gestioni l’equip o domini des d’on s’envien les galetes i tracti les dades que s’obtinguin, les galetes poden ser:

Depenent de quina sigui l’entitat que gestioni l’equip o domini des d’on s’envien les galetes i tracti les dades que s’obtinguin, les galetes poden ser:

 • Galetes pròpies: S’envien a l’equip, dispositiu o terminal de l’usuari des d’un equip o domini gestionat pel titular del web i des del qual es presta el servei gestionat per l’usuari. No es consideren galetes pròpies les instal·lades des d’un equip o domini gestionat pel responsable del web però que la informació que es reculli mitjançant les galetes sigui gestionada per un tercer.
 • Galetes de tercers: S’envien a l’equip, dispositiu o terminal de l’usuari des d’un equip o domini no gestionat pel titular del lloc web, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes a través de les galetes.

Per exemple, en el nostre cas, es consideren galetes de tercers aquelles que no han estat desenvolupades per o per al CODGC (propietària del domini dl lloc web http://www.dissenygrafic.org/ i prestadora dels serveis d’informació que s’ofereixen a través de la mateixa), com per exemple, les usades per xarxes socials, o per complements externs de contingut com Google Maps o Google Analytics.

Depenent del termini de temps que les galetes romanen activades en l’equip terminal, es classifiquen en:

 • Galetes de sessió: Dissenyades per recaptar i emmagatzemar dades mentre l’usuari accedeix a una pàgina web. Se solen emprar per emmagatzemar la informació que solament interessa conservar per a la prestació del servei sol·licitat per l’usuari en una sola ocasió. Són galetes temporals que romanen en l’arxiu de galetes del seu navegador fins que abandoni la pàgina web, per la qual cosa cap queda registrada en el disc dur de l’usuari. La informació obtinguda per mitjà d’aquestes galetes, serveixen per analitzar pautes de tràfic en el web. A la llarga, això ens permet proporcionar una millor experiència per millorar el contingut del web i facilitar la seva usabilitat.
 • Galetes persistents: Són aquelles en les que les dades segueixen emmagatzemats en l’equip, dispositiu o terminal, i a les que pot accedir-se i ser tractades pel responsable de la galeta, durant un temps determinat que pot anar des de minuts a diversos anys. Són emmagatzemades en el disc dur i el web les detecta cada vegada que l’usuari realitza una nova visita. Una galeta persistent posseeix una data d’expiració determinada. La galeta deixarà de funcionar després d’aquesta data. S’utilitzen generalment per facilitar, per exemple, els serveis de registre.

Depenent de la finalitat per a la que es tractin les dades obtingudes a través de les galetes, trobarem:

Galetes utilitzades per aquest lloc web i la seva finalitat.

CODGC, propietària del domini d’aquest lloc web http://www.dissenygrafic.org/, manifesta que aquest web, en la data d’actualització d’aquesta política de galetes, utilitza les següents categories de galetes:

Galetes utilitzades al CODGC

 • Galetes tècniques: Permeten a l’usuari la navegació a través d’una pàgina web, plataforma o aplicació i la utilització de les diferents opcions o serveis que en ella existeixin com, per exemple, identificar la sessió, accedir a parts d’accés restringit; realitzar la sol·licitud d’inscripció o participació en un esdeveniment; utilitzar elements de seguretat durant la navegació; emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o so; o compartir continguts a través de xarxes socials, identificar quan està navegant un humà o una aplicació automatitzada, etc. Són galetes necessàries per al funcionament de la web, com per exemple, aquelles que serveixen per a una correcta navegació o per assegurar que el contingut de la pàgina web es carrega eficaçment.
 • Galetes de personalització: Permeten a l’usuari accedir al servei amb algunes característiques de caràcter general predefinides en funció d’una sèrie de criteris en el terminal de l’usuari, com per exemple serien l’idioma; el tipus de navegador a través del com accedeix al servei; la configuració regional des d’on accedeix al servei, etc. Aquestes galetes permeten configurar el lloc web perquè es mostri d’una determinada forma segons les preferències dels usuaris, com per exemple l’idioma o el disseny dels continguts.
 • Galetes d’anàlisi: Permeten al responsable de les galetes el seguiment i anàlisi del comportament dels usuaris dels llocs web en els quals estan instal·lades per a, per exemple el mesurament de l’activitat dels llocs web (informació sobre el tipus de navegació que està realitzant, les seccions que més utilitza, serveis consultats, franja horària d’ús, idioma, etc.), i per a l’elaboració de perfils de navegació dels usuaris d’aquests llocs amb la finalitat d’introduir millores en funció de l’anàlisi de les dades d’ús que fan els usuaris del servei.

Aquest tipus de galetes són utilitzades per realitzar un seguiment del tràfic d’aquest web amb finalitats estadístiques i de forma totalment anònima amb el propòsit de millorar la forma en la qual puc apropar la informació oferta.

 • Galetes publicitàries: Permeten la gestió dels espais publicitaris que, si escau, l’editor hagi inclòs en una pàgina web, aplicació o plataforma sobre la base de criteris com el contingut editat o la freqüència en la qual es mostren els anuncis.
 • Galetes de publicitat comportamental: Són aquelles que permeten la gestió dels espais publicitaris que, si escau, l’editor hagi inclòs en una pàgina web, aplicació o plataforma i que emmagatzemen informació del comportament dels usuaris obtinguda a través de l’observació continuada dels seus hàbits de navegació, la qual cosa permet desenvolupar un perfil específic sobre la base del que mostrar-los en publicitat. En definitiva, permeten mostrar publicitat segmentada en funció d’hàbits de navegació de l’usuari, el seu país de procedència, idioma, etc.

Per a això, aquesta pàgina web utilitza Google Analytics, un servei analític de web prestat per Google, Inc., companyia de Delaware l’oficina principal de la qual està a 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View (Califòrnia), CA 94043, Estats Units (“Google”). L’usuari pot consultar aquí el tipus de galetes utilitzades per Google i aquí l’ús de les galetes de Google Analytics en els llocs web.

 

La informació que genera la galeta sobre el seu ús de la pàgina web (incloent la seva adreça IP) serà directament transmesa i arxivada per Google en els servidors d’Estats Units. Google usarà aquesta informació per compte de CODGC amb el propòsit d’analitzar l’ús de la pàgina web, recopilant informes de l’activitat de la pàgina web i prestant altres serveis relacionats amb l’activitat de la pàgina web i l’ús d’Internet.

Les dades obtingudes mitjançant aquest tipus de galetes romandran emmagatzemats en el terminal de l’usuari podent ser tractats en cada accés del mateix al lloc web fins que es produeixi la caducitat de les galetes o el propi usuari les elimini.

La informació recaptada mitjançant les galetes analítiques no permet mesurar l’activitat d’un concret usuari dins de la pàgina web, sinó que es refereix, exclusivament, al tràfic de la pàgina web sent tractades les dades de manera anònima, i permet efectuar mètriques i estadístiques d’activitat com ara nombre d’usuaris, nombre de visites al web i/o a l’àrea privada, data i hora d’accés, i uns altres de naturalesa anàloga.

Google estableix en la seva política de privadesa i ús de galetes que podrà transmetre aquesta informació a tercers quan així l’hi requereixi la legislació, o quan aquests tercers processin la informació per compte de Google. Manifesta també que no associa l’adreça IP amb cap altra dada de la que disposa.

En fer clic en els botons de les nostres xarxes socials, és possible que algunes pàgines d’aquest web instal·lin galetes de tercers als usuaris, encara que no tinguin perfil o comptes en les diverses plataformes, sent generalment galetes de sessió que expiren en finalitzar la mateixa. No és materialment eficaç auditar-les, ja que les empreses gestores d’aquestes xarxes varien sovint les galetes a l’instal·lar-les. A aquest efecte posem a la seva disposició les polítiques de privadesa i galetes d’aquestes plataformes:

Les galetes de Twitter (Més informació), LinkedIn (Més informació), Google+ (Més informació) i Facebook/Instagram (Més informació) s’utilitzen per habilitar el contingut per ser compartit a les xarxes socials i poder fer seguiment de l’usuari (tècniques), així com per comptabilitzar el nombre d’usuaris que han vist el nostre perfil de la xarxa social inclosa en nostre lloc web, per recopilar informació sobre com es comparteix contingut del lloc web o per visualitzar un comentari (anàlisi).

 • Galetes d’Anàlisi: Són aquelles que ens permeten quantificar el nombre d’usuaris i així realitzar el mesurament i anàlisi estadística de la utilització que fan els usuaris dels nostres serveis, analitzant la navegació dels usuaris en la nostra web amb la finalitat de millorar l’experiència de navegació i els serveis que oferim.
 • Galetes de xarxes socials: Cada xarxa social utilitza les seves pròpies galetes, per exemple perquè l’usuari pugui fer clic en botons de “Compartir” informació, like, personalitzar els botons de compartir, etc.

Nom de la galetat: NID

Finalitat: Mostrar l’adreça del Col·legi en el Google map

Servidor des del qual s’envia: google.com

Pròpia o de tercers: tercers. Més informació: https://policies.google.com/technologies/types?hl=es.

Data de caducitat: 6 mesos des del final de l’última visita.

Exclosa o no exclosa del deure d’informació i consentiment: no exclosa

 

Nom de la galeta: cookieconsent_status

Finalitat: Saber si l’usuari ha acceptat l’avís de galetes

Servidor des del qual s’envia: www.dissenygrafic.org

Pròpia o de tercers: pròpia

Data de caducitat: 12 mesos des del final de l’última visita.

Exclosa o no exclosa del deure informació i consentiment: si, exclosa

Hem indicat totes les galetes auditades a la data d’avaluació que consta al final d’aquesta política de galetes; no obstant això, podríem auditar-les cada dia i és probable que existís alguna variació donada la constant adaptació i actualitzacions de tercers. A més, en fer clic en els botons de les nostres xarxes socials poden instal·lar-se galetes de cada xarxa social amb les finalitats que declaren en les seves pròpies polítiques de galetes.

Demanem als usuaris que, si tenen alguna discrepància o creuen que una galeta no està present en l’anterior llista, si-us-plau, ens ho faci saber a través de la secció de comunicacio@ dissenygrafic.org. L’objectiu d’aquesta llista de galetes és ajudar a reconèixer les galetes en el navegador de l’usuari quan visiti aquest web, així com proporcionar-te informació per acceptar-les, bloquejar-les o deshabilitar-les.

Desactivació de galetes.

Atès que les galetes no són estrictament necessàries per navegar per aquest lloc web, l’usuari pot bloquejar-les o deshabilitar-les, total o parcialment, a través de la configuració de les opcions del seu navegador d’Internet. Tots els navegadors permeten el canvi en la configuració de les galetes. Com a usuari tens la possibilitat de revocar en qualsevol moment el consentiment prestat per a la utilització de galetes per part del CODGC, configurant per a això el seu navegador Per galetes modificant la configuració del seu navegador, pot seguir les instruccions que especifica cada navegador:

 • Chrome.
 • Chrome per Android.
 • Firefox.
 • Explorer.
 • Safari
 • Safari per IOS (iPhone i iPad).
 • Windows 10: Microsoft Edge.

A més, si no desitja que les seves dades es recopilin amb Google Analytics, pot instal·lar el seu complement d’inhabilitació per a navegadors. Més informació aquí.

Finalment, l’usuari pot dirigir-se al portal Your Online Choices on, a més de trobar informació útil, podrà configurar, proveïdor per proveïdor, les seves preferències sobre les galetes publicitàries de tercers.

Modificació.

CODGC pot actualitzar i modificar aquesta Política de galetes en funció de noves exigències de la normativa aplicable o amb la finalitat d’adaptar aquesta política a les instruccions dictades per l’autoritat competent en Protecció de dades.

Responsabilitats i exempcions.

CODGC no es fa responsable del contingut, ni de la veracitat, ni de l’actualització de les polítiques de privadesa que puguin tenir els tercers esmentats en aquesta política de galetes.

Els navegadors web són les eines encarregades d’emmagatzemar les galetes i, és des d’aquests llocs des d’on ha d’efectuar el seu dret a eliminació o desactivació de les mateixes. CODGC no pot garantir el correcte o incorrecte tractament de les galetes per part dels esmentats navegadors.

En alguns casos és necessari instal·lar galetes perquè el navegador no oblidi la seva decisió de no acceptació de les mateixes.

CODGC actualitzarà els hipervincles proporcionats en aquesta política de galetes de forma regular. No obstant això, és possible que, en alguns moments, aquests no corresponguin amb l’última versió publicada pel desenvolupador de cada navegador.

Pot ocórrer que algunes galetes utilitzades en aquest lloc web no estiguin relacionades amb una acció expressa de CODGC. Això es deu al fet que algunes pàgines del lloc web tenen inserits continguts procedents de webs de terceres parts. A causa que, en tals casos, el contingut al que ens referim procedeix d’un altre web, CODGC no es responsabilitza del control de configuració d’aquestes galetes.

Si vostè vol canviar les seves preferències de configuració de galetes, haurà de consultar els llocs web d’aquestes terceres parts per obtenir informació, conforme a la informació facilitada més amunt.

Si desitja tenir un major control sobre la instal·lació de galetes, pot instal·lar programes o complements al seu navegador, coneguts com a eines de “Do Not Track”, que li permetran escollir aquelles galetes que desitja permetre. Una altra opció és la utilització del navegador en “mode incògnita” que minimitza l’ús de les galetes i que les mateixes es guardin en el seu ordinador una vegada acabada la sessió o tancat el navegador.

Per a qualsevol dubte o consulta sobre aquesta política de galetes no dubti a comunicar-se amb nosaltres a través de la secció de contacte.

Política de galetes actualitzada per última vegada el 24 de maig de 2018.