En tres preguntes: Fernando Baptista

Publicat per Grada Editor el

Fernando Baptista

Editor senior

Per què fas el que fas?

Vaig acabar fent gràfics una mica per casualitat, d’il·lustrador vaig passar a ser infografista, encara que la meva idea inicial era ser professor de Belles Arts. Però vaig quedar totalment enganxat amb explicar històries visualment.

Què és el que et fa més feliç de la teva feina?

Gaudeixo molt dissenyant els gràfics i les animacions, seleccionant la informació i trobant el concepte. Potser el més fascinant és viatjar als llocs per recopilar informació i trobar-me amb els experts, això no té preu. La part plàstica és sempre un repte, he d’aprendre com dibuixar diferents temes: animals, vaixells, arquitectura, persones …. en molts casos coses que mai no he dibuixat abans.

Quin és el teu objectiu quan fas un projecte?

El primer és que la gent entengui el gràfic, que pensin que és senzill i interessant i que la història està ben explicada. El segon és que el trobin atractiu, que els enganxi visualment i que passin temps amb ell. Sempre busco aquest balanç entre la part artística i la part informativa.

Categories: Ponents