Conferència: El disseny gràfic, d’una simple activitat a una compromesa disciplina

Publicat per Grada Editor el

Presentació dels Premis gaudeamusPROJECTA: El disseny gràfic, d'una simple activitat a una compromesa disciplina

Jesús Del Hoyo, degà del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya

Per bé de tots els paradigmes del disseny gràfic ha canviat d’una manera irreversible. L’activitat esporàdica va deixar pas a l’ofici continuat i d’aquí passem a una professió ja estratificada i estructurada en fases i tasques desenvolupades per diferents persones i, sense adonar-nos i amb prou feines reflexionar-hi, després d’això ens hem situat en una disciplina, la de la comunicació visual , que assumint tot l’anterior no renuncia al seu transversalitat, a la capacitat de les seves formes, mètodes i sistemes com a aportació a altres realitats, a altres disciplines. Construir l’entorn visual i crear coneixement són aspectes del mateix repte projectual que assumeix la indagació i no renuncia a la investigació. El disseny gràfic ja és una realitat plenament reglada i regulada pel bé del conjunt de la societat perquè no fuig de la seva responsabilitat com a configuradora del nostre entorn i responsable de la font d’informació més important de l’ésser humà. Després de diversos segles el disseny gràfic deixa l’adolescència i encara la seva jovial maduresa. El disseny ajuda.

Categories: Conferències