En tres preguntes: Marta Cerdà Alimbau

Publicat per Grada Editor el

Marta Cerdà Alimbau

Dissenyadora Gràfica

Per què fas el que fas?

El disseny és la meva manera de viure, no sabria fer-ho d’una altra manera. No em refereixo a la forma de guanyar-me la vida, que també, sinó de ser en aquest món, tant de forma passiva (com a experiència personal) com activa (com a forma d’influir en com la societat es percep a si mateixa).

Què és el que et fa més feliç de la teva feina?

On gaudeixo més és sens dubte durant el procés de creació. Diguem que és com una novel·la, hi ha una part d’introducció, on la pàgina està encara en blanc. Una part que seria el nus, on busques la solució sense èxit. I el desenllaç, on trobes la solució. Cada procés és una història diferent i et revela llocs diferents. És una de les parts més personals, intenses i capaç de portar-te al cel o l’infern en qüestió de minuts. Una altra part interessant és quan el disseny passa a ser propietat pública. Si funciona, és un moment de felicitat. Igual passa amb el disseny d’altres companys, quan contemples un bon cartell, una bona portada, això és una cosa impagable.

Quin és el teu objectiu quan fas un projecte?

Depèn del projecte i, per tant, dels seus objectius. Però a grans trets, intento comunicar, traduir el que el client necessita en imatges que puguin seduir i estimular.

Categories: Ponents